Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OGLEDI ARHIVA REPUBLIKE SLOVENIJE

 

Arhivi smo zakladnice spomina, naše preteklosti. V naših fondih in zbirkah hranimo slovensko kulturno dediščino in smo veliko več kot le 'odlagališče' starega papirja. Zainteresirani javnosti (skupine do 15 oseb) čez celo leto po predhodni najavi nudimo možnost brezplačnega ogleda Arhiva Republike Slovenije, seznanitev z delom arhivistov, načini dostopa do arhivskega gradiva ter njegovo uporabo, kakor tudi predstavitev Slovenskega filmskega arhiva in konservatorsko-restavratorskih del, ki ohranjajo zapuščino naše preteklosti za prihodnost.

 

Vaš obisk prosimo najavite na elektronski naslov: ars(at)gov.si ali po telefonu 01 24 14 250. 

 

OBISKI OSNOVNOŠOLSKIH, SREDNJEŠOLSKIH IN ŠTUDENTSKIH SKUPIN

 

Program za osnovnošolske, srednješolske in študentske skupine traja 1 uro in obsega:

 

  • predstavitev zgodovine baročne Gruberjeve palače, v kateri danes domuje Arhiv Republike Slovenije;
  • predstavitev razvoja arhiva, arhivske mreže na Slovenskem in pristojnosti arhivov;
  • ogled predstavitvenega filma Slovenskega filmskega arhiva pri Arhivu Republike Slovenije;
  • ogled filma konservatorsko-restavratorskih del;
  • predstavitev arhivskega gradiva in njegove uporabe (čitalniški red, dostopnost in kopiranje arhivskega gradiva in izdajanje potrdil za potrebe uporabnikov),

 

Osnovnošolske, srednješolske in študentske skupine se morajo za oglede prijaviti najmanj en teden pred želenim obiskom arhiva na elektronski naslov: ars(at)gov.si ali po telefonu 01 24 14 250.  

 

Ogledi in obiski Arhiva Republike Slovenije so po predhodni najavi možni ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 9.00 in 14.00, ob sredah med 9.00 in 15.00 ter ob petkih med 9.00 in 13.00.