Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

TELEVIZIJSKI UTRINKI O TRETJI MEDNARODNI KONFERENCI E-ARH.SI IN PRILAGODITVI FILMA "TO SO GADI" ZA RANLJIVE SKUPINE

 

 

 

 

 

 

 

Slovenski javni arhivi združeni pod okriljem projekta vzpostavitve slovenskega javnega elektronskega arhiva smo 7. in 8. novembra 2018 v Ljubljani priredili Tretjo mednarodo konferenco e-ARH.si. Tokratna konferenca je stavila na odprtost in dostopnost. Sledila je načelu, da invalidnost ne sme biti ovira, da posameznik ne bi mogel spoznati svoje preteklosti in slovenske kulturne dediščine, ki jo hranimo v javnih arhivih. Konferenca je tako bila prva s področja arhivistike in informatike delno prilagojena ranljivim skupinam in tolmačena v slovenski znakovni jezik.

 

Na predvečer konference (v torek, 6. novembra 2018) je ob 20. uri v dvorani Silvana Furlana v Slovenski kinoteki potekalo predvajanje filma "To so gadi". Film je bil v okviru Kompetenčnega centra 4 opremljen s podnapisi, tolmačenjem v slovenski znakovni jezik in z zvočnim opisom.

S projekcijo želi projektna skupina prispevati k vključujoči družbi in vsem gledalcem ne glede na njihovo morebitno senzorno ali fizično oviranost ponuditi užitek ob ogledu ene najbolj priljubljenih slovenskih komedij. Projekcija je nastala v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, Majo Šumej s.p. in Tomom Lemajičem s.p., njeno izvedbo je omogočila Slovenska kinoteka.

 

Objavljamo medijske utrinke konference in predvajanja prilagojene različice filma:
- Televizijski prispevek o projekciji ranljivim skupinam dostopne različice filma To so gadi

- Televizijski prispevek o delu KC4 na 3. mednarodni konferenci e-ARH.si