Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MEDNARODNA KONFERENCA TEHNIČNI IN VSEBINSKI PROBLEMI KLASIČNEGA IN ELEKTRONSKEGA ARHIVIRANJA. RADENCI, 11.-13.4.2018

 

 

 

 

 

 

Predstavniki projektne skupine e-ARH.si: ESS 2016-2020 so se udeležili konference »Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja«, ki je potekala med 11. in 13. 4. 2018 v Hotelu Radin, Radenci v organizaciji Pokrajinskega arhiva v Mariboru.Na konferenci je sodelovalo več kot 200 udeležencev, od tega več kot 60 različnih predavateljev in avtorjev strokovnih vsebin s področja upravljanja z arhivskim in dokumentarnim gradivom, ter e-gradivom iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Južnoafriške republike, s Kosova, iz Madžarske, Makedonije, Nemčije, Romunije, Srbije in Švice.

 

Člani projektne skupine e-ARH.si so predstavili skupno 9 prispevkov ter izvedli eno poldnevno delavnico na temo notranjih pravil.

 

Prispevki:

Delavnica:

  • Prvi koraki k pripravi notranjih pravil s praktičnimi primeri dr. Jože ŠKOFLJANEC, Arhiv republike Slovenije

Prispevki članov prijektne skupine so izšli v publikaciji Moderna arhivistika, ki je dostopna na spletnih straneh Pokrajinskega arhiva v Mariboru.

 

Program mednarodne konference