Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vabilo na tretjo mednarodno konferenco projekta e-ARH.si: ESS 2016-2020 - Ljubljana, 7. in 8. 11. 2018

 

 

 

 

 

 

TRETJA MEDNARODNA KONFERENCA e-ARH.si

Ljubljana, 7. in 8. 11. 2018

 

V okviru projekta e-ARH.si bo 7. in 8. novembra 2018Austria Trend Hotelu v Ljubljani organizirana TRETJA MEDNARODNA KONFERENCA e-ARH.si || THIRD e-ARH.si INTERNATIONAL CONFERENCE, ki bo potekala pod sloganom Preteklost na dosegu klika || The past is just a click away.

 

V okviru tokratne konference se bo predstavilo 26 predavateljic in predavateljev. Zainteresirano javnost bomo seznanili z izzivi e-arhiviranja, predstavili primere dobrih praks iz Slovenije in tujine, in s tem povečali zaupanje javnosti v e-rešitve, ki nam bodo, v to smo prepričani, v prihodnosti olajšale stik z našo skupno kulturno dediščino.

Tokratna konferenca stavi na odprtost in dostopnost. Sledimo načelu, da invalidnost ne sme biti ovira, da posameznik ne bi mogel spoznati svoje preteklosti in slovenske kulturne dediščine, ki jo hranimo v javnih arhivih. Konferenca bo tako prva konferenca s področja arhivistike in informatike, ki bo delno prilagojena ranljivim skupinam in tolmačena v slovenski znakovni jezik.

 

V torek, 6. novembra 2018 vas vljudno vabimo v Slovensko kinoteko na projekcijo digitalizirane, restavrirane in ranljlivim skupinam prilagojene različice filma To so gadi

 

Mednarodna konferenca bo potekala v slovenskem jeziku.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Na konferenco se prijavite s pomočjo spletne prijave najkasneje do 5. novembra 2018.

Pohitite, število mest je omejeno.

 

Vljudno vabljeni!

 

Program konference (pdf)

Projekcija filma 'To so gadi' (pdf)

Spletna prijava na konferenco