Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ARHIV JAVNIH RAZPRAV:

2017

 

Delovna skupina, imenovana s strani Ministrstva za kulturo v sestavi mag. Nada Čibej (predsednica) ter člani dr. Jelka Melik, mag. Nina Zupančič Pušavec, mag. Tatjana Hajtnik, dr. Bojan Cvelfar in Matej Zavrl (v zaključni fazi je namesto njega sodeloval Luka Urban Zupanc) je pripravila predlog nove Uredbe o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva. 

 

Z dnem objave (4. 1. 2016) je tako odprta javna strokovna obravnava. V roku 30 dni bo delovna skupina na naslov ars(at)gov.sisprejemala morebitne pripombe, dopolnila in predloge širše zainteresirane strokovne javnosti. Predlagatelje naprošamo, da svoje morebitne predloge oblikujejo natančno in jasno, v obliki že formuliranega odstavka ali člena, zraven tega pa predlagano spremembo kar se da dobro tudi argumentirajo.

 

 

-----------------------------------------------------------------------

 

2013

Odzive na osnutek zakona sprejema Ministrstvo za kulturo do 1. 7. 2013. Posredujete jih lahko na gp.mk(at)gov.si ali po pošti na naslov Ministrstvo za kulturo, Maistrova 10, 1000 Ljubljana.

-----------------------------------------------------------------------

 

2010

Ob začetku javne razprave objavljamo besedila predlogov novele Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva in arhivih, Uredbe o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter  Akta o notranji organizaciji in sistemizaciji Državnega arhiva Slovenije. Pripombe in predloge pošljite do vključno 22. novembra 2010 na ars(at)gov.si, z označbo "Za novelo ZVDAGA".

Okrogla miza bo predvidoma 12. novembra 2010 ob 12h na Ministrstvu za kulturo.

fileadmin/arhiv.gov.si/pageuploads/zakonodaja/pridob_z.pdf